Mills on the Air, Sverige

Här i Sverige hakar vi på Mills on the Air i Storbritannien och Holland.

Ett bra sätt att sprida kunskap om sin aktivering är att anmäla sig till den lista av aktiveringar som den engelska radioklubben Denby Dale Amatuer Radio Society har.

Man kan också delta i hollänska Mills of the Air. De ger ut ett speciellt diplom och de har en lista på kvarnar som räknas för diplomet (skrolla ner till Active Mills). Genom att skriva till nationalemolendag@gmail.com kan man komma med på listan.

Aktiverade kvarnar och verk i Sverige

Här nedan finns information om de kvarnar och verk som kommer att aktiveras i Sverige. Listan uppdateras efter hand. Om det är någon som vill vara med men som vi missat så är det enklast att höra av sig till Anders, SM5EFX, sm5efx@ssa.se, så fixar vi det. Samma gäller förstås om någon felaktighet eller något missförstånd smugit in sig.

SK7GH aktiverar Skaftarps kvarn i Rydaholms socken, Värnamo kommun. De har tagit fram ett info-blad och ett speciellt QSL, Kvarn-info och Kvarn-QSL.

SE5MILL, Borggårds Kvarn, Hällestad i Finnspång kommun kommer att aktiveras av SM5LIB, Ingemar. Mer info finns på QRZ.com och på Ingemars hemsida.

SJ5MILL, Västerby Kvarn, Västerfärnebo i Sala kommun kommer att aktiveras av VRK, Västerås Radioklubb. Mer info finns på QRZ.com och här.

SK7RN, Ölands Radioamatörer aktiverar Sandviks kvarn, Löttorp på norra Öland. Kvarnen är nordens största väderkvarn.

SK4KR, Karlskoga radioklubb aktiverar Mellankvarn i Kristinehamn vid hembygdsgården.

8S5KY, Kärsby Kvarn i Motala aktiveras av Lars SM5CAK. Han bor på fastigheten där kvarnen låg och kommer att aktivera kvarnen främst på söndag.